Skip to content

Vodomerni jaški

Vodomerni jaški

Namen in  uporaba

Vodomerni termo jašek je namenjen vgradnji vodomernega števca zunaj objekta za individualne hiše oziroma manjše porabnike vode.

Vgrajuje se na pohodne površine kot so zelenice, hišna dvorišča in povozne površine, kot so pločniki in parkirišča lahkih osebnih vozil. Način vgradnje in konstrukcija termo jaška omogočata, da je vodomerni števec enostavno dostopen za popis, servisiranje ali zamenjavo.

Konstrukcija in tehnologija

ROTO vodomerni termo jašek je izdelan iz polietilena (PE) v črni barvi. Konstrukcija in izbrani vgrajeni materiali varujejo vodomer pred zamrznitvijo tudi v najbolj ekstremnih primerih – v najhladnejših zimskih dneh tudi brez pretoka vode. Vodomerni števec je pred vstopom zunanjega hladnega zraka zavarovan s termoizolacijsko komoro. Odprto dno ROTO termo vodomernega jaška omogoča prehod toplote iz zemlje v termoizolacijsko komoro.

Prednosti vodomernih jaškov

Namestitev števca v vodomerni jašek nudi večje število prednosti, med drugim zaščito in nadzor, lahek dostop, enostavno in hitro odčitavanje stanja in enostavno vzdrževanje, servis ali zamenjavo števca.

Notranja instalacija jaška, cevi in priključni elementi imajo dolgo življenjsko dobo. Predvidena življenjska doba elementov znaša več kot 50 let, saj so uporabljeni materiali medenina in polipropilen. Spoji med cevmi in spojkami so polifuzijsko varjeni, kar zagotavlja 100% tesnost tudi pri večjih tlakih. Vgrajene PP-R cevi zagotavljajo najvišje higienske standarde. Notranje površine cevi so popolnoma gladke, kar preprečuje nastajanje oblog in biofilma na stenah cevi.

Certifikati in poročila

ROTO vodomerni jaški imajo pridobljene

naslednje certifikate in poročila:

  • Toplotna izolativnost (ZAG Ljubljana) št. poročila: 0958/18-520-1 (TERMO Ø600) P-1228/08-520-1 (TERMO Ø1000)
  • Nosilnost jaška Klasa A015 (BTI – Bautechnisches Institut) št. poročila: 23000-90-A/2014 (TERMO Ø600)
ROTO-vodomerni-jasek-certifikati-in-porocila

Primer vgradnje

ROTO-vodomerni-jasek-primer-vgradnje
1
2
3
4
5
6
7