PLANINSKA KOČA POŠTARSKI DOM

Opis projekta

Planinska koča Poštarski dom stoji na terasi j žno od 1737 m visokega Vršiča, ki je najvišji cestni prelaz v vzhodnih Julijskih Alpah. Planinska koča se nahaja v Triglavskem narodnem parku, zato so zahteve za iztok čiste vode veliko strožje. Zaradi prenehanja delovanja stare čistilne naprave, so potrebovali novo. Skupaj z tehničnimi strokovnjaki
so se odločili za čistilno napravoROTO RoMem, ki omogoča visoko učinkovitost čiščenja in rabo prečiščene vode.

ROTO rešitev

Čistilno napravo ROTO RoMem za 20 populacijskih enot je vgradila, priklopila in zagnala tehnična ekipa ROTO.

Izdelek     ČISTILNA NAPRAVA MBR 20 PE

Objekt      POŠTARSKI DOM

Država      Slovenija

 

Scada

Telemetrijski sistem omogoča nadzor sistema na daljavo 24 ur na dan, sistem pa stalno deluje z optimalno zmogljivostjo. Daljinski dostop preko interneta in mobilnih naprav pa omogoča prilagajanje parametrov, če je to potrebno.

MBR tehnologija

RoMem vključuje membransko filtracijsko enoto, ki omogoča visoko učinkovitost čiščenja in ponovno uporabo vode za zalivanje in sanitarno vodo. Membranski bioreaktor (MBR) je postopek obdelave, ki združuje membransko filtracijo z biološko obdelavo (aktivni mulj).

Hitra vgradnja čistilnih naprav

Vgradnja in priklop ROTO produktov je hitra in enostavna zaradi PLUG and PLAY sistema. Čistilna naprava RoMem v planinski koči Poštarski dom je bila vgrajena in pripravljena za uporabo v dveh dnevih.

Podpora uporabnikom

Roto tehnična ekipa zagotavlja tekoče servisiranje svojih produktov. Z obiski dvakrat letno se zagotavlja, da čistilna naprava deluje pravilno in da voda na iztoku ostane očiščena na visokem standardu v skladu s projektno dokumentacijo. V zimskem času je čistilna naprava izklopljena.