Skupina ROTO s Fakulteto za strojništvo Univerze v Mariboru sodeluje že več kot desetletje pri različnih razvojnih projektih ter pri izobraževanju in praktičnem usposabljanju študentov pri diplomskih, magistrskih in doktorskih nalogah.

ROTO, vodilni proizvajalec čistilnih naprav v Evropi, je Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru doniral čistilno napravo ECOBOX, ki je izdelana po SBR tehnologiji, z vgrajeno telemetrijo in stopnjo čiščenja odpadne vode do 98%.

Na fakulteti bodo čistilno napravo uporabljali v laboratoriju za eksperimentalne in raziskovalne potrebe. Na njej se bodo študenti učili različnih procesov, ki potekajo v čistilnih napravah in tako lažje razumeli hidravične in biološke procese pri čiščenju odpadnih voda. Prav tako se bodo srečali s praktičnimi rešitvami na področju konstruiranja novih izdelkov, procesnih tehnologij predelave plastike in drugih uporabnih znanj. Roto nudi študentom tudi praktično usposabljanje, mentorstvo na diplomah, štipendije in uspešno kariero.

Skupina ROTO sodeluje tudi s srednjimi šolami v Pomurju. Svojega prvega robota so podarili Srednji šoli za strojništvo že leta 2006. Več na www.rotoECO.eu

ROTO donacija Fakulteti za strojništvo Maribor

EcoBox

2 – 9 PE

Recommended Posts