ROTO nominiran za Nagrado nemškega gospodarstva 2023/24. 🇩🇪🇸🇮 German-Slovene Chamber of Commerce and Industry (AHK Slowenien) tudi letos podeljuje Nagrado nemškega gospodarstva v sodelovanju s priznanima partnerjema: Veleposlaništvom Zvezne republike Nemčije v Ljubljani in IEDC – Bled School of Management

Nagrada je namenjena prepoznavanju pomembnih tehnoloških in gospodarskih inovacij podjetij, ki imajo dolgoročen pozitiven vpliv na družbo. 

Letos se osredotočamo na zeleno preobrazbo industrije. ♻️ 

Skupina ROTO, ki je sicer v 100% slovenski družinski lasti, je na nemškem trgu prisotna od leta 1996. Hčerinsko podjetje Roto Wasser Deutschland ima v Nemčiji tudi močan razvojni oddelek za čistilne naprave, prodajno in tehnično poprodajno ekipo ter lastni logistični center. 

Nominirana podjetja so vodilna na področju okoljevarstva; Roto predvsem s tehnologijami čiščenja voda, uporabe reciklirane plastike za visoko tehnološke produkte, kar je izjemno pomembno za prihodnost našega gospodarstva in planeta. 🌍 

Na svečani podelitvi bodo tudi govorniki Dagmar von Bohnstein predsednica AHK, Eva Ricarda Willems, namestnica veleposlanice ZR Nemčije v Sloveniji in Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport.

Recommended Posts